Szef kuchni


Kompetencje w zawodzie
Szef kuchni
Wymagane
Twoje
Szczegóły
Budowanie i rozwój relacji 3 -
Delegowanie 3 -
Dzielenie się wiedzą i doświadczeniem 3 -
Innowacyjność 3 -
Komunikatywność 3 -
Organizowanie 3 -
Orientacja na klienta/ relacje z klientem 3 -
Planowanie 3 -
Wiedza zawodowa 4 -
Predyspozycje wymagane w zawodzie
Szef kuchni
czy masz?
Operacja na rzeczach
Tworzenie / wymyślanie
Wykorzystanie zmysłów
Kontrolowanie przestrzegania zasad i procedur zapewniających właściwą jakość żywności.
Nadzorowanie przebiegu procesów technologicznych oraz ekspedycji potraw
Organizowanie stanowisk pracy w części produkcyjnej zakładu gastronomicznego zgodnie z zasadami bhp, przeciwpożarowymi, ochrony środowiska oraz systemów zapewnienia jakości zdrowotnej żywności,
Planowanie i organizowanie pracy podległym pracownikom kuchni
Planowanie jadłospisów i prawidłowe zestawianie potraw
Planowanie produkcji i ustalanie asortymentu
Sporządzanie szerokiego asortymentu potraw i napojów z różnych grup surowców, opracowywanie i wprowadzanie nowych receptur gastronomicznych
Wprowadzanie i sporządzanie nowych potraw
Zarządzanie zespołem podległych pracowników kuchni
Książeczka sanitarno - epidemiologiczna
Wykształcenie średnie

Szef kuchni

Znajdziesz tu aktualne oferty pracy na stanowisku Szef kuchni. Możesz zapoznać się ze ścieżką kariery w tym zawodzie oraz sprawdzić jakie zadania będziesz wykonywał podczas swojej pracy. Mapa Kariery umożliwia Ci również sprawdzenie wymaganych kompetencji i predyspozycji na stanowisku Szef kuchni. Dzięki temu poznasz swoje mocne strony i zaplanujesz ścieżkę kariery.