Rzeźnik


Kompetencje w zawodzie
Rzeźnik
Wymagane
Twoje
Szczegóły
Dążenie do rezultatów 3 -
Komunikatywność 3 -
Organizacja pracy własnej / zarządzanie czasem 3 -
Rozwiązywanie problemów 3 -
Sumienność/ rzetelność 3 -
Predyspozycje wymagane w zawodzie
Rzeźnik
czy masz?
Aktywność fizyczna
Opanowanie / odporność
Operacja na rzeczach
Wykorzystanie zmysłów
Dzielenie części mięsa według określonej klasyfikacji
Konserwowanie mięsa (solenie, peklowanie, wędzenie, chłodzenie, zamrażanie)
Magazynowanie i przygotowanie przetworów mięsnych do dystrybucji
Prace związane z produkcją przetworów mięsnych
Produkcja wędzonek, wędlin, wyrobów wędliniarskich, tłuszczów topionych
Przestrzeganie przepisów BHP, ppoż. i innych wewnętrznych zarządzeń
Przygotowanie mięsa do dalszego przetwórstwa oraz spożycia
Rozbieranie i wykrawanie mięsa
Wstępna obróbka tusz (mycie, opalanie, usuwanie skóry, wytrzewianie)
Zagospodarowywanie ubocznych produktów uboju (gruczoły, sierść, krew, jelita).
Aktualna książeczka do celów sanitarno-epidemiologicznych przy pracach związanych z żywnością
wykształcenie zawodowe lub kurs z zakresu rzeźnik - wędliniarz

Rzeźnik

Znajdziesz tu aktualne oferty pracy na stanowisku Rzeźnik. Możesz zapoznać się ze ścieżką kariery w tym zawodzie oraz sprawdzić jakie zadania będziesz wykonywał podczas swojej pracy. Mapa Kariery umożliwia Ci również sprawdzenie wymaganych kompetencji i predyspozycji na stanowisku Rzeźnik. Dzięki temu poznasz swoje mocne strony i zaplanujesz ścieżkę kariery.