Pracownik gastronomii


Kompetencje w zawodzie
Pracownik gastronomii
Wymagane
Twoje
Szczegóły
Komunikatywność 3 -
Kultura osobista 3 -
Obsługa klienta 3 -
Organizacja pracy własnej / zarządzanie czasem 3 -
Orientacja na klienta/ relacje z klientem 3 -
Praca zespołowa 3 -
Rozwój zawodowy/ gotowość do uczenia się 3 -
Sumienność/ rzetelność 3 -
Predyspozycje wymagane w zawodzie
Pracownik gastronomii
czy masz?
Aktywność fizyczna
Operacja na rzeczach
Wykorzystanie zmysłów
Wytrzymałość
Czyszczenie sprzętu kuchennego, powierzchni stołów, podłóg i maszyn, oraz zmywanie naczyń po zakończonym dniu pracy
Doraźna pomoc szefowi kuchni oraz pozostałym kucharzom
Obieranie, krojenie, szatkowanie i siekanie warzyw i owoców na późniejsze potrawy
Obsługa klienta
Pozostałe prace porządkowe, mające na cale utrzymanie kuchni w czystości, oraz ułatwienie pracy całej obsłudze lokalu
Przygotowanie miejsca pracy przed rozpoczęciem wydawania potraw przez kuchnię
Sporządzanie potraw i napojów
Sprzątanie miejsca pracy
Utrzymywanie czystości w obrębie kuchni i zaplecza sanitarnego
Książeczka sanitarno - epidemiologiczna

Pracownik gastronomii

Znajdziesz tu aktualne oferty pracy na stanowisku Pracownik gastronomii. Możesz zapoznać się ze ścieżką kariery w tym zawodzie oraz sprawdzić jakie zadania będziesz wykonywał podczas swojej pracy. Mapa Kariery umożliwia Ci również sprawdzenie wymaganych kompetencji i predyspozycji na stanowisku Pracownik gastronomii. Dzięki temu poznasz swoje mocne strony i zaplanujesz ścieżkę kariery.